Integrale aanpak luchtdicht bouwen voor meetbare resultaten

Luchtdicht bouwen doe je met een expert

Innoceal heeft zicht gespecialiseerd in het naadloos afdichten van gebouwen, waarbij we u tijdens het hele proces adviseren om zo een optimale luchtdichting te verzekeren.

We laten onze werken ook steevast controleren – door middel van een tussentijdse blowerdoortest en een luchtlekkageonderzoek – op een moment dat de meeste afdichtingen nog bereikbaar zijn. Zo kan er, voor de start van de definitieve afwerkingsfase, nog gecorrigeerd of bijgewerkt worden. De uitgevoerde tests zijn daarenboven niet enkel een controle van de kwaliteit, maar ze worden door aannemers ervaren als een belangrijk leermoment voor toekomstige projecten. Bekijk zeker onze referenties eens.

Bovendien documenteren we de werkzaamheden, zodat u nog voor het eind ervan een geïllustreerd rapport in handen heeft dat u op het vlak van luchtdichting voor 100% in orde bent. Geen verrassingen meer!

Unieke aanpak

Innoceal heeft zicht toegelegd op het naadloos afdichten vanaf de binnenzijde, de warme zijde, van het gebouw. Met deze methode kan men niet enkel een veel betere kierdichting verzekeren, maar ze heeft bovendien vele voordelen.luchtdichte aansluitingen aan binnenzijde

Doordat weersomstandigheden een minder belangrijke rol gaan spelen, wordt planning een stuk eenvoudiger en gaat de kwaliteit er duidelijk op vooruit. Maar veel belangrijker nog is de controleerbaarheid– door middel van testen – op een moment dat de meeste afdichtingen nog bereikbaar zijn. Zo kan er, voor de start van de definitieve afwerkingsfase, nog gecorrigeerd of bijgewerkt worden, zonder grote extra kosten, om zo nog betere resultaten te behalen.

Andere aanpak vraagt om aangepaste producten

Innoceal evalueert op permanente wijze de verschillende oplossingen en producten die op de markt aanwezig zijn.

Op basis van onze aanpak werd er gekozen om te werken met watergedragen afdichtingsproducten, die na aanbrengen uitdrogen tot een naadloze lucht-en dampdichte, flexibele coating.

Met een laagdikte van 1-1,5mm vormt de coating geen hinder voor de verdere afwerking en vooral stukadoors zijn er erg positief over als ze het resultaat vergelijking met de gebruikelijke folies (bvb. rondom buitenschrijnwerk). Voor het werken met dunpleister is er ook een witte variant beschikbaar.

De producten hebben een zeer goede hechting op de meest voorkomende ondergronden en kunnen daarmee gebruikt worden voor het afdichten van zowat alle bouwaansluitingen. Ze zijn bovendien ontwikkeld om binnen te verwerken en behalen daarbij de nodige keurmerken wat betreft het uitwasemen van schadelijke of kankerverwekkende stoffen (VOC's) tijdens de levensduur van het product.

Voordelen

  • De producten presteren duidelijk beter naar luchtdichtheid (zowel naar infiltratie als exfiltratie) en doorstaat de blowerdoor testen met glans.
  • Ze zijn bijzonder duurzaam en behouden hun kwaliteiten (hechting, rekbaarheid bij scheuren, dampdichtheid).
  • De toepassingsvoorwaarden voor het appliceren zijn veel flexibeler (zo spelen vocht en weersomstandigheden een minder belangrijke rol) en het inplannen van de werken is daarmee veel makkelijker.
  • Voorbehandelingen zijn in de meeste situaties niet nodig.
  • De producten zijn overstucbaar, zelfs met dunpleister door de zeer geringe laagdikte.

Download onze brochure "Innoceal BE - Expert in luchtdicht bouwen" (België) of "Innoceal NL - Expert in luchtdicht bouwen" (Nederland).

Vraag nu om een afspraak, offerte of de nodige technische documentatie via luchtdichtbouwen@innoceal.com of vul onderstaand contactformulier in. U kan ons natuurlijk ook steeds telefonisch bereiken via de telefoonnummers die je terugvindt op deze website.

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

NL: 084 430 0330

      BE: 0474 963 219

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in via het contactformulier.

Beeldmateriaal

Laat u overtuigen door de veelvuldige inzetbaarheid van onze oplossingen.