Excellente resultaten door integrale aanpak van luchtdicht bouwen

Aannemingsbedrijf Van Wijnen en ontwikkelaar Ivy Group kozen ervoor om voor de bouw van de prestigieuze winkelpanden Rokin 21 en 49 in het centrum van Amsterdam een zeer goede luchtdichtheid na te streven. In samenspraak met adviseur Nieman werd de verantwoordelijkheid voor de luchtdichting daartoe aan 1 partij toevertrouwd: Innoceal.

Beide gebouwen ondergingen intussen een blowerdoortest door een 3de – onafhankelijke – adviseur, onder toezicht van Nieman. De resultaten zijn volgens ons op zijn minst excellent te noemen."

Rokin 21: n50 = 0,16 < passiefwaarde (0,60) / qv10 = 0,09 < passiefwaarde (0,15)
Rokin 49: n50 = 0,49 < passiefwaarde (0,60) / qv10 = 0,30 < eis van 0,42  (resultaat tussentijdse test, waarbij de luchtlekkages toe te schrijven waren aan onafgewerkte deuren, 2 grote tourniquetten en 4 metershoge klapdeuren met borstels)

 Rokin 1

Geen onnodige compromissen

"Dit succesverhaal startte met het engagement dat we met Van Wijnen zijn aangegaan om de eis niet enkel na te streven, maar te overtreffen, en geen onnodige compromissen te sluiten. Gezien het gaat om een casco-oplevering wilden we al in de ruwbouwfase een hoogwaardige luchtdichting bereiken, niet in de afbouw."

"We werken op basis van een resultaatsverbintenis. Naast begeleiding en advies, zorgen we ook voor de uitvoering om zo een maximale afdichting te garanderen. Daarvoor werden, zonder uitzondering, alle kieren en aansluitingen vanaf de binnenzijde afgedicht.", aldus managing director Jim Wuyts.

Innoceal begeleidde vervolgens het hele project en zorgde voor de uitvoering met de geschikte materialen. "De werkzaamheden werden uitgevoerd in nauw overleg met projectleiding, uitvoering en onderaannemers, zodat geen enkel detail over het hoofd gezien werd. Kieren en voegen werden eerst nauwgezet gevuld met flexibel PUR-schuim en vervolgens voorzien van een witte, lucht- en dampdichte coating, geschikt voor een afwerking met dunpleister."

De werkzaamheden en de testen werden bovendien zorgvuldig gedocumenteerd, waardoor de aannemer een geïllustreerd rapport in handen heeft.

Expert in luchtdicht bouwen

Behalve het geven van advies (over ontwerp, uitvoering, materiaalkeuze, etc.), gaat Innoceal voor een volledige ontzorging op vlak van de uitvoering, om op die manier de afgesproken, meetbare resultaten te borgen. We laten deze ook steeds testen door een onafhankelijk, erkend adviseur.

U bent dus zeker van het behalen van de gestelde eisen, gezien door onze aanpak alle eisen – ook de strengste – perfect haalbaar zijn. Geen verrassingen meer!

Lees onze brochure "2016 - Innoceal BE - Expert in luchtdicht bouwen" (België) / "2016 - Innoceal NL - Expert in luchtdicht bouwen" (Nederland) of bekijk dit filmpje van een passiefschool waar we met onze aanpak indrukwekkende resultaten behaalden (qv10: 0,11 of  >30% onder de passiefwaarde / n50: 0,27 of >50% onder de passiefwaarde). Het geeft een idee van hoe we tewerk gaan.

Interesse? Bekijk hieronder alvast enkele beelden, laat u inspireren en geef uw luchtdichting ook in handen van een expert! Contacteer ons via luchtdichting@innoceal.com.

Rokin 3

Rokin 6

Rokin 5

Rokin 4

Rokin 7

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

BE: 0488 661 466

NL: +32 488 661 466 

Of schrijf ons via het contactformulier.

Zelf aan de slag? Wij selecteerden de juiste materialen voor u. Je vindt ze makkelijk terug in onze Innoceal webshop.

Beter, sneller en vooral slimmer bouwen?Beeldmateriaal

Laat u overtuigen door de veelvuldige inzetbaarheid van onze oplossingen.