Indrukwekkende qv10 waarde voor passiefhuis in afbouw

Bouwbedrijf Van Swaay kiest voor Innoceal

"We hebben in de voorbije jaren al een aantal passiefhuizen gebouwd," zegt Egbert Koudijs, uitvoerder bij Van Swaay, "maar het was telkens weer een uitdaging om de woningen duurzaam luchtdicht te maken. De vooropgestelde qv10 van 0,15 halen met de traditionele bouwwijzen, die uitgaat van flexibele PUR en tapes in de spouw, is niet meer mogelijk."

Ronald Methorst, werkvoorbereider: "Tezamen gingen we op zoek naar alternatieve oplossingen en we kwamen uiteindelijk terecht bij Innoceal. Behalve hun technische oplossing (Blowerproof Liquid) gaf vooral hun eerlijke en bruikbare advies bij ons de doorslag om voor hen te kiezen. Gezien de professionaliteit waarmee de werkzaamheden vervolgens werden uitgevoerd, bleek dit de juiste beslissing."

Testen met enkel een kalkzandstenen binnenspouwblad

"Een gebouw luchtdicht maken doe je samen," stelt Jim Wuyts, Managing Director van Innoceal. "Het huis werd zeer zorgvuldig gebouwd en in overleg met Henry Arends, voorman, werden alle bouwknopen perfect voorbereid, zodat duurzaam afdichten mogelijk werd. Om dat te controleren eindigden we zoals altijd met een tussentijdse Blowerdoortest en een luchtlekkageonderzoek."

"Ook de test was een succes," vertelt Ronald Methorst nog. "We haalden een qv10 waarde van 0,22. Niet voldoende voor de passiefhuisnorm, maar wel indrukwekkend gezien op dat moment enkel het kalkzandstenen binnenspouwblad er stond, zonder stucwerk. En voor meer dan de helft van het gebouw stond er zelfs nog geen isolatie tegen! We kunnen er dus op vertrouwen dat we die 0,15 zeker zullen halen."

Leerzaam luchtlekkageonderzoek

Daarna testten we nog op luchtlekkages door toevoeging van rook, en dit zowel in onder- als in overdruk. "Dit heeft ons veel geleerd over de resterende luchtlekkages. Behalve de kalkzandsteen die nog op vele plaatsen lek was, hebben we nog wat aanwijzingen mee voor onze kozijnenfabriek. Die zullen ons toelaten onze kozijnen nog verder te verbeteren," besluit Egbert Koudijs.

Interesse? Bekijk hier alvast enkele beelden, laat u inspireren en geef luchtdichting de aandacht die het verdient op uw bestaande en toekomstige projecten. Contacteer ons via luchtdichting@innoceal.com.

 

wand-plafond aansluiting kozijn-wand aansluiting wand-wand aansluiting kozijn-plafond aansluiting alle bouwknopen dicht blowerdoortest samen met de aannemer luchtlekkageonderzoek en rooktest

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

BE: 0488 661 466

NL: +32 488 661 466 

Of schrijf ons via het contactformulier.

Zelf aan de slag? Wij selecteerden de juiste materialen voor u. Je vindt ze makkelijk terug in onze Innoceal webshop.

Beter, sneller en vooral slimmer bouwen?Beeldmateriaal

Laat u overtuigen door de veelvuldige inzetbaarheid van onze oplossingen.