Luchtdichting bij renovaties

Luchtdichting perfect mogelijk bij renovatieLuchtdichting bij renovaties perfect mogelijk met Blowerproof Liquid

De strengere eisen naar luchtdichtheid van gebouwen is niet enkel een zaak van nieuwbouw. Vele eigenaars, zoals ook steden en gemeenten, van bestaande – veelal oude – gebouwen wensen de energie-efficiëntie ervan te verhogen.

In eerste instantie wordt daarbij gedacht aan betere isolatie, ramen en het investeren in zuinigere verwarmingsinstallaties, maar indien men toekomstgericht denkt komt ook luchtdichting naar boven. De bestaande producten, tapes en folies, bieden in dat geval niet de beste oplossing gezien de veelal oude bouwwijzen met vele oneffenheden, alsook de aanwezigheid van vocht en stof.

Naadloos gespoten membraan

Blowerproof Liquid, een watergedragen polymeerpasta, vormt na uitdroging een naadloos, lucht- en dampdicht membraan. Omdat het gespoten wordt kunnen ook de moeilijke en minder toegankelijke plekken bereikt worden.

Bovendien werd het product uitvoerig getest op haar duurzaamheid door het vooraanstaande Belgische Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor de Bouw (WTCB). Zo is men verzekerd dat het membraan niet enkel de luchtlekken zeer doelmatig dicht, maar dat het dat ook blijft doen op de lange termijn.

Daarenboven heeft Blowerproof Liquid het enorme voordeel dat het hecht op zowat alle materialen, ook in vochtige of stoffige omgevingen, en daarmee zeer efficiënt inzetbaar is tijdens de ruwbouwfase.

Energiezuinigheid staat centraal

Net als in de rest van Europa staat de energiezuinigheid van gebouwen ook in Nederland centraal in de komende jaren. Met een dalende maximale EPC (energieprestatiecoëfficiënt) en strengere controles worden energiebesparende bouwtechnieken en –materialen steeds belangrijker.

De komende jaren zal men extra aandacht besteden aan het luchtdicht maken van gebouwen, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Deze luchtdichting, niet te verwarren met waterdichting of isolatie, heeft als voornaamste doelstelling om ongecontroleerde luchtstromen, ook luchtlekken genoemd, te bannen.

Voornamelijk in de winter zorgen deze luchtlekken voor een aanzienlijk verlies aan rendement. Het beter controleren van deze luchtstromen zorgt ervoor dat men zelf bepaalt wanneer men verlucht, en dit al dan niet met recuperatie van warmte. Bovendien heeft luchtdichting nog enkele bijkomende voordelen. Zo vermijdt het tocht, indringen van vocht en fijn stof in de woning en vermindert het lawaaihinder.

Meer nog, een goede luchtdichting zorgt voor een betere waterdichting en gaat condensatie in de muren tegen waardoor de isolatie haar isolerend vermogen langer behoudt.

Meer informatie over Blowerproof Liquid, of download onze brochure "Efficiënt luchtdicht bouwen en renoveren".

Schrijf u hier in indien u op de hoogte wens te blijven van nieuws over onze projecten.

 

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

BE: 0488 661 466

NL: +32 488 661 466

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in via het contactformulier.

Beeldmateriaal

Laat u overtuigen door de veelvuldige inzetbaarheid van onze oplossingen.