Luchtdichting voor Dura Vermeer Rosmalen

Rosenhof RosmalenDura Vermeer Rosmalen kiest voor Blowerproof Liquid

Dura Vermeer Rosmalen is al sinds de aanvang betrokken bij de realisatie van het project Rosenhof, een nieuwe woonwijk in ontwikkeling nabij 's Hertogenbosch, nu meer dan 15 jaren geleden.

Voor het luchtdicht maken van de kozijnen in 12 nieuwbouwwoningen, teneinde de EPC-norm van 0,425 te behalen, koos Projectleider Marcel Mutsaers voor de applicatie van Blowerproof Liquid. Om de beste resultaten te verkrijgen werd de luchtdichting aangebracht aan de binnenzijde van het binnenspouwblad.

Innoceal, verdeler en Approved Applicator van Blowerproof Liquid, klaarde de klus met glans.

Naadloos gespoten membraan

Blowerproof Liquid, een watergedragen polymeerpasta, vormt na uitdroging een naadloos, lucht- en dampdicht membraan. Omdat het gespoten wordt kunnen ook de moeilijke en minder toegankelijke plekken bereikt worden. Zeker rond kozijnen is dit niet vanzelfsprekend.

Bovendien heeft Blowerproof Liquid het enorme voordeel dat het hecht op zowat alle materialen, ook op vochtige of stoffige ondergronden, en daarmee zeer efficiënt inzetbaar is tijdens een ruwbouwfase. De houten kozijnen, de kozijnankers, het PUR-schuim, de kalkzandstenen muren en de betonnen vloeren in dit project werden dus allemaal bewerkt met één en hetzelfde product.

Daarenboven werd Blowerproof Liquid uitvoerig getest op haar duurzaamheid door het vooraanstaande Belgische Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor de Bouw (WTCB). Zo is men verzekerd dat het membraan niet enkel de luchtlekken zeer doelmatig dicht, maar dat het dat ook blijft doen op de lange termijn.

Blowerdoor test

Teneinde het project te evalueren werd bij oplevering een Blowerdoor test gedaan door een onafhankelijk erkend adviseur (Jogó Services). Het ging om een tussentijdse test, nog vóór de pleisterwerken, waarbij de woning op onderdruk werd gezet (25Pa) en door middel van rook gezocht werd op luchtlekken rond de kozijnen.

Volgens Koen Hoff van Jogó Services waren de resultaten overweldigend goed: "Slecht 2 kleine lekjes kon ik vinden in de afdichting waar Blowerproof Liquid is gebruikt, in de bovenhoek van een kozijn. Dit is vrij uniek gezien de ruwe en lastige overgangen en dikteverschillen van de kalkzandsteen en de kozijnen gaat het meestal om een tienvoud aan luchtlekken.

Innoceal: expertise in luchtdichting

Streeft u dagelijks naar het bouwen van energiezuinige woningen of gebouwen? Maar blijft luchtdichting voor u ook een grote onbekende en een uitdaging?

Dan is het cruciaal om te werken met goede partners. Kennis en expertise zijn namelijk cruciaal als het gaat om luchtdichting. Zeker als er garanties moeten gegeven worden op de duurzaamheid en de prestaties van de luchtdichting.

Innoceal, een nieuwkomer op de Nederlandse markt, heeft de voorbije jaren haar expertise opgebouwd in België, tezamen met Duitsland voorloper op het vlak van luchtdichting in Europa. Ze brengt naast haar kennis over luchtdicht bouwen ook een innovatief product op de Nederlandse markt: Blowerproof Liquid.

Innoceal sloot recent ook een overeenkomst met Zwapex, vooral wat betreft afdichtings- en brandweringstechnieken al vele jaren een bekende in de Nederlandse bouwwereld. Innoceal krijgt door deze samenwerking toegang tot de 70-man sterke ploeg van Zwapex en schept daarmee de nodige flexibiliteit bij grote projecten.

Lees zeker onze brochure "Efficiënt luchtdicht bouwen en renoveren".

Wenst u op de hoogte te blijven van onze projecten en innovaties? Schrijf u dan hier in.

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

BE: 0488 661 466

NL: +32 488 661 466

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in via het contactformulier.

Beeldmateriaal

Laat u overtuigen door de veelvuldige inzetbaarheid van onze oplossingen.