Hakron en Innoceal pakken luchtdichting atrium Stadhuiskwartier Deventer aan

Kennis en ervaring geven doorslag in beslissing

Het atrium van het Stadhuiskwartier te Deventer bleek tijdens de realisatie een belangrijk euvel te bevatten op het vlak van de kierdichting.

Marcel van der Wijk, Rayonmanager bij Hakron, sprak over de recente samenwerking tussen Hakron en Innoceal met de verantwoordelijke voor het project, hoofduitvoerder bij BAM Utiliteitsbouw Wim Koers. "Vooral de specifieke aanpak van Innoceal wekte interesse bij me op," vertelt hij.

Atrium Stadhuiskwartier Deventer

Tijdens een bezoek aan de bouwplaats en het aansluitende overleg, waar ook Klaas Bosma (Kwaliteitsmanager bij BAM) bij betrokken was, werd duidelijk dat het geen eenvoudige opdracht was. Er werd aan Innoceal gevraagd om een voorstel uit te werken om tot een maximaal haalbare afdiching te komen.

"Onze oplossing bestond erin het complexe detail op te delen in een aantal eenvoudigere deeldetails, die elk op hun manier afgedicht zouden worden en samen een groot dampscherm zouden vormen," geeft Jim Wuyts van Innoceal aan. "Deze manier van aanpak bleek uiteindelijk de voornaamste reden te zijn om de opdracht aan ons te geven."

Tijdens de uitvoering werden alle kieren in de verschillende details eerst nauwgezet opgevuld met kit, pur en zwelband, afhankelijk van de grootte. Daarna werden alle oppervlakken, in totaal zowat 200m², voorzien van 2 lagen van de lucht-en dampdichte coating Blowerproof Liquid.

Marcel van der Wijk: "Achteraf was iedereen tevreden over het resultaat en de professionaliteit van Innoceal. Maar het voornaamste voor mij is dat ik mijn klant heb kunnen helpen bij het oplossen van een probleem."

Interesse? Bekijk hier alvast enkele beelden, laat u inspireren en geef luchtdichting de aandacht die het verdient op uw bestaande en toekomstige projecten. Contacteer ons via luchtdichting@innoceal.com.

situatie voor

situatie voor

situatie na

situatie na

Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord.

NL: 084 430 0330

      BE: 0474 963 219

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in via het contactformulier.

Beeldmateriaal

Laat u overtuigen door de veelvuldige inzetbaarheid van onze oplossingen.